ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ

Ο Μίγας Χρήστος γράφει για την χθεσινή σημαντική νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο που την φέρνει στην πρώτη θέση, για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό και πως το -8 του πρώτου γύρου έγινε +1.

Η «Ένωση» κατάφερε να περάσει επιτυχώς από την έδρα του Περιστερίου με 0-1 και να επιστρέψει δικαίως στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, βρίσκεται στο +1 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και στο +6 από τον τρίτο Ολυμπιακό, τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Αν και καθυστερημένα, πραγματοποιήθηκε το πολυσυζητημένο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο, το οποίο πρόσθεσε περαιτέρω άγχος στον κόσμο της ΑΕΚ αλλά και στην ίδια την ομάδα, λόγω των απουσιών αλλά και της σημαντικότητας των τελευταίων παιχνιδιών. 

Οι «κιτρινόμαυροι» πάτησαν από νωρίς πόδι στο παιχνίδι, έχοντας δυο δοκάρια με τον Σιντιμπέ και τον Γκατσίνοβιτς. Το γκολ άργησε να έρθει,βάσει της εξαιρετικής εικόνας που έδειξε η ΑΕΚ στο πρώτο μισάωρο, με τον Τσούμπερ στο 32’ λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Φτωχό το σκορ της αναμέτρησης και κυρίως του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο η «Ένωση» πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τη φετινή σεζόν.

Πως το -8 έγινε +1

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρισκότανε στο -8 από την κορυφή πριν τη λήξη του πρώτου γύρου και πλέον μόλις 1 αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, βρίσκεται στο +1 από την κορυφή. Αυτό φανερώνει την δουλειά που έγινε στο διάστημα αυτό, την πίστη των ποδοσφαιριστών στο πλάνο του Αργεντίνου τεχνικού, μα πάνω απ’ όλα φανερώνει πως η φετινή ΑΕΚ έχει στο μυαλό της μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου. Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο στην κορυφή έπαιξε η σωστή διαχείριση των κακών αποτελεσμάτων από ολόκληρη την ομάδα, με τις ήττες να ξεπερνιούνται άμεσα χωρίς καμία επιβάρυνση και κόστος.

Οι απουσίες των ποδοσφαιριστών που είχε να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα ήταν πολλές και σημαντικές. Όμως, το βάθος του πάγκου και το αρκετά μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, ήταν αυτό που «ξελάσπωσε» την ΑΕΚ στις δύσκολες καταστάσεις και δεν οδήγησε στην καταστροφή. 

Και τώρα ο Ολυμπιακός

Την Κυριακή 12/3, η «Ένωση» υποδέχεται στις 19:00 τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κερδίσει, να αυξήσει την διαφορά από τον τρίτο Ολυμπιακό στους 9 βαθμούς και να πορευθεί στα playoffs με ένα πονοκέφαλο λιγότερο. Από το ματς της Κυριακής θα απουσιάζει από το αρχικό σχήμα μόνο ο Λιβάι Γκαρσία, στη θέση του οποίου αγωνίζεται ο Ελβετός Στίβεν Τσούμπερ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο