ΑΕΚ: OPAP ARENA


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΑΜΨΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ" (video)

Τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, ώστε η ομάδα να μπορέσει να ξεκινήσει στο νέο της γήπεδο, από το πρώτο παιχνίδι της ερχόμενης σεζόν. Σήμερα μάλιστα, κυκλοφόρησε βίντεο, με τον ατσάλινο αετό ολοκληρωμένο!

Το εντυπωσιακό έργο τέχνης του Ούγγρου γλύπτη, Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε, προσθέτει ακόμα περισσότερο δέος, στο εξωτερικό του γηπέδου. Οι φίλοι της "Ενωσης", περνούν καθημερινά μπροστά από τα μουσεία της ομάδας, για να απολαύσουν τον εκθαμβωτικό ατσάλινο αετό, που κοσμεί την "Αγία Σοφία".

Τα χαρακτηριστικά του

Ο δικέφαλος αετός, είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα ράμφη, τα γαμψά νύχια και ο σταυρός πάνω από τον τρούλο, είναι από μπρούτζο. Το άνοιγμα των φτερών του δικέφαλου αετού, φτάνει τα 13 μέτρα, το ύψος του τα 7,5 μέτρα, ενώ το βάρος του αγγίζει τους 24 τόνους. Ο αετός πατάει επάνω στον τρούλο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είναι βαμμένος με χρυσό χρώμα. Το επιβλητικό ατσάλινο γλυπτό, βρίσκεται επάνω σε μια σιδερένια βάση, η οποία θα καλυφθεί σύντομα με μάρμαρο. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο