ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 3-2


ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Η ΑΕΚ

Γράφει ο Μίγας Χρήστος

Η ΑΕΚ τέθηκε οριστικά εκτός Ευρώπης, αφού ηττήθηκε 3-2 απο τον Άρη, στον χθεσινό "τελικό" του <<Κλεάνθης Βικελίδης>>. Για ακόμη μια φορά, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, κάνοντας εμφανή τα σοβαρά προβλήματα του φετινού ρόστερ. 

Αν και η ΑΕΚ με την εμφάνιση της στο πρώτο ημίχρονο έδειξε πεπεισμένη να πάρει ενα θετικό αποτέλεσμα, δεν άργησε να έρθει το δεύτερο ημίχρονο για να ανατραπούν ολα. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με τα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 53ο και 58ο λεπτό, κάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο να μοιάζει πως βρίσκεται στο χέρι της "Ένωσης". Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να ανατραπούν ολα, οταν στο 78ο λεπτό ο Άρης μειώνει στο σκόρ και στο 86ο ισοφαρίζει. Όλα πλέον είχαν χαθεί και με την ψυχολογία να βρίσκεται στο μείον, δεν άργησε να γίνει η πλήρη ανατροπή και να διαμορφωθεί το τελικό 3-2. Έτσι η ΑΕΚ, μένει οριστικά εκτός Ευρώπης και στην 5η θεση του βαθμολογικού πίνακα.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς στις 29/7/2021, ήρθε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός απο την Βελέζ Μόσταρ. Η μεταγραφική περίοδος δεν είχε ολοκληρωθεί κι ετσι ο κόσμος διατηρούσε ακόμη ελπίδες, για μια καλύτερη ΑΕΚ. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Αν και ήρθανε παίκτες για να καλύψουν δήθεν τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ δεν άλλαξε τίποτα. Μια αποτυχημένη σεζόν, με τρείς προπονητές να περνούν απ τον πάγκο της ομάδας, σε διάστημα λίγων μηνών. 

Ενα συνονθύλευμα ανίκανων και "μικρών" ποδοσφαιριστών, πλαισιώνουν την φετινή ΑΕΚ. Ανίκανα στελέχη, βρίσκονται και στην διοίκηση κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, με τον αποτυχημένο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Είναι ντροπή η ΑΕΚ να βρίσκεται εκτός Ευρώπης την σεζόν που θα κάνει την είσοδο της στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μέλλον της ομάδας μας τρομάζει, όπως και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Ποιος παίκτης υψηλού επιπέδου θα ρισκάρει να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομαδα που τερμάτισε 5η σε ενα μικρό πρωτάθλημα και έχει τεθεί εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων;  

Ο πρόεδρος κάθε χρόνο, αδιαφορεί σε μεγάλο βαθμό για την ομάδα. Ξεκάθαρα είναι ο μεγάλος "ένοχος" της υπόθεσης και της εικόνας που βγάζει η ομάδα. Δεν καταλογίζουμε ευθύνες σε ποδοσφαιριστές και προπονητές, καθώς η έλευση τους είναι επιλογή του ίδιου του προέδρου.

Ακολουθεί το αδιάφορο παιχνίδι της τρίτης κόντρα στον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μοίρα και το μέλλον της ομάδας ειναι για ακόμη μια φορά στην τύχη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο