ΓΚΕΝΚ - ΑΕΚ 0-2

ΝΙΚΗΣΕ 0-2 ΤΗΝ ΓΚΕΝΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΟ, ΜΕ "ΓΚΑΤΣΙ", ΓΙΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΠΙΝΕΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Γράφει ο Μίγας Χρήστος,
Μεγάλη νίκη για την "Ένωση" με σκόρ 0-2 στο πρώτο της φιλικό, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η ΑΕΚ μόλις με τρείς μεταγραφές και ένα νέο προπονητή, κατάφερε να αλλάξει άμεσα την αγωνιστική της εικόνα προς το καλύτερο.

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι για την ΑΕΚ φέτος, απέναντι σε μια απο τις πιο δυνατές ομάδες του βελγικού πρωταθλήματος, Γκένκ!  Οι Βέλγοι, δώσανε το τελευταίο τους φιλικό σήμερα, κάνοντας πρόβα τζενεράλε κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο 1ο ημίχρονο, με τον Αλμέιδα να ξεκινά με σύστημα 3-5-2. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε ο Αργεντίνος προπονητής, θα αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας. Η "Ένωση" άνοιξε το σκόρ με τον Σίμο Μήτογλου, μόλις στο 3ο' λεπτό, έπειτα από στημένη φάση και ασίστ του Πέτρου Μάνταλου. Το γκολ γράφτηκε στα πρακτικά ως αυτογκόλ, αλλά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. 




Ακολούθησε στο 12ο' λεπτό ένα ανύπαρκτο πέναλτι, με τον Σιμάνσκι να δέχεται εύκολα κίτρινη κάρτα. Ο Αθανασιάδης δήλωσε παρών και απέκρουσε το πέναλτι. Αυτό έδωσε ψυχολογία στην ΑΕΚ, ανεβάζοντας τις στροφές της. Το 0-2 ήρθε πάλι από στημένη φάση, με το Σίμο Μήτογλου να πετυχαίνει κι αυτή την φορά ένα εξαιρετικό γκολ.




Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ομάδα στο 2ο ημίχρονο με πάρα πολλές αλλαγές, παίζοντας 4-3-3. Συμμετείχαν αρκετοί παίκτες από την Β' ομάδα, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία και επαγγελματισμό. Σημαντικό είναι, πως δεν άφησαν την Γκένκ να γίνει απειλητική και να σκοράρει. Τα βλέμματα τράβηξε ο Ορμπελίν Πινέδα! Ντεμπούτο για τον Μεξικάνο, όπως επίσης για τον Γκατσίνοβιτς αλλά και τον Γιόνσον. Και οι τρείς τους, άλλαξαν ριζικά την εικόνα του κέντρου, κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική, δίνοντας όμως λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι.










Συνολικά, η ΑΕΚ έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία, με την δουλειά του Ματίας Αλμέιδα να γίνεται εμφανής. Ο Αργεντίνος προπονητής, "δουλεύει" την ομάδα μόλις από την περασμένη Κυριακή. Μέσα σε αυτό το ελάχιστο διάστημα, κατάφερε να πετύχει μεγάλα πράγματα, τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό. Η ΑΕΚ της περασμένης σεζόν, διέφερε απίστευτα από την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα! 

Δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ! Περίπου 150 φίλοι της "Ένωσης", ώθησαν με την φωνή τους την ομάδα, να πάρει εύκολα την νίκη.




Ακολουθούν ακόμη δύο φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, αυτα με την Φόλενταμ και την Ουτρέχτη. Το σημαντικό όμως είναι, ότι η ομάδα αρχίζει να θυμίζει..."ένωση"!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο