ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΓΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΕΝΚ - ΑΕΚ

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΛΜΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ




Γράφει ο Μίγας Χρήστος,

Τα βλέμματα όλων μας στο σημερινό φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην Γκένκ, πέσανε στους τρείς καινούριους παίκτες, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα αποτελούν το κέντρο της "Ένωσης". Δεν είναι άλλοι από τους Μίγιατ Γκατσίνοβιτς, Γένς Γιόνσον και Ορμπελίν Πινέδα.

1ο ημίχρονο

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο με 3-5-2. Παρά την κόπωση των ποδοσφαιριστών μας από τις διπλές και δύσκολες προπονήσεις των προηγούμενων ημερών, μπήκαν πολύ δυνατά τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Το πρώτο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε πολύ γρήγορα. Μέχρι την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, η ομάδα πίεζε πολύ ψηλά, είχε ψηλά τις γραμμές της και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός. Το δεύτερο γκολ ήρθε πάλι από στημένη φάση, με τον Μήτογλου να βρίσκει δίχτυα και να δείχνει βαθμιαία σημάδια βελτίωσης.

2ο ημίχρονο

Ο Ματίας Αλμέιδα, ξεκινά την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο με πάρα πολλές αλλαγές, βάζοντας παίκτες οι οποίοι πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕΚ Β'. Και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες πιέζανε, είχανε ψηλά τις γραμμές τους, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει σχεδόν καθόλου και κράτησε το 0-2 αξιοπρεπώς χωρίς να κλειστεί. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Αξιολόγηση Γκατσίνοβιτς - Γιόνσον - Πινέδα

Οι παίκτες που θα αποτελούν το κέντρο της φετινής ΑΕΚ, κάνανε και οι τρείς τους ντεμπούτο κόντρα στην Γκένκ, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, με τον Πινέδα συγκεκριμένα, να είναι αυτός που "έκλεψε" τις εντυπώσεις όλων μας.

Μίγιατ Γκατσίνοβιτς: Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στάθηκε ωραία στο παιχνίδι και βοήθησε αρκετά την ομάδα επιθετικά. Άφησε καλές εντυπώσεις και με τον καιρό θα μας παρουσιάσει σίγουρα και τις υπόλοιπες ικανότητες του.

Γένς Γιόνσον: Ο Δανός στην αρχή του παιχνιδιού ήταν λίγο στα "χαμένα", προσπαθώντας να βρει τα πατήματα του. Μετά το πρώτο 15λεπτο έγινε πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι, έκανε αρκετά καλά κλεψίματα, βοήθησε την ομάδα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Ορμπελίν Πινέδα: Ο Μεξικάνος πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε αρκετές επαφές με την μπάλα, "ζάλισε" πολλές φορές τους αντιπάλους, κερδίζοντας πολλά φάουλ. Έκανε εμφανή την "σχέση" και την ικανότητα που έχει, με το να χειρίζεται άριστα την μπάλα όταν βρίσκεται στα πόδια του. Περιμένουμε να τον απολαύσουμε στο επόμενο φιλικό, τριάδα στο κέντρο μαζί με Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον.

Αξιολόγηση Ματίας Αλμέιδα

Η αλήθεια είναι πως ο Αλμέιδα σήμερα πειραματίστηκε αρκετά, δοκιμάζοντας πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και δύο διαφορετικές διατάξεις αντίστοιχα, σε κάθε ημίχρονο. Για παράδειγμα, στο 1ο ημίχρονο ο Αργεντίνος προπονητής, παρέταξε την ομάδα με 3-5-2 και στο 2ο ημίχρονο με 4-3-3. Παρά τις μεγάλες αλλαγές, η ομάδα δεν έπεσε σε αγωνιστικό επίπεδο. Κατά τα άλλα, ο Αργεντίνος διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες βλέπουμε την ομάδα να αμύνεται εξαιρετικά και να μην δέχεται γκολ εξαιτίας ανόητων λαθών. Ώθησε όλους τους ποδοσφαιριστές να παίξουν με ψυχή και να "ξεδιπλώσουν" τις ικανότητες τους. Φαινόταν δραστήριος, γεμάτος όρεξη και υποσχόμενος πολλά για το μέλλον. 

Αξιολόγηση διαιτησίας

Σήμερα η διαιτησία παίρνει κακό βαθμό... Η ΑΕΚ αδικήθηκε στο 12ο λεπτό, δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι στην βελγική ομάδα αλλά και κίτρινη κάρτα στον Σιμάνσκι. Βγήκαν επιπόλαια πολλές κίτρινες κάρτες σε ήπια μαρκαρίσματα, αυξάνοντας έτσι την ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών αλλά και τις αψιμαχίες.

Βαθμολογία ποδοσφαιριστών - προπονητή - διαιτησίας

Αθανασιάδης: 10/10

Τζαβέλλας: 9/10

Σιμάνσκι: 8/10

Μήτογλου 9/10

Γιόνσον: 8/10

Γκατσίνοβιτς: 7/10

Μάνταλος: 8/10

Τσούμπερ: 8/10

Ρότα: 7/10

Αραούχο: 8/10

Γκαρσία: 7/10

Χατζιεμμανουήλ: 9/10

Κορνέζος: 8/10

Λάτσι: 6.5/10

Μοχαμαντί: 8/10

Μισελέν: 7.5/10

Πινέδα: 9/10

Μουστακόπουλος: 7/10

Γιούσης: 7/10

Μπότος: 6.5/10

Κοσίδης: 6/10

Μαχαίρας: 7.5/10

Ραντόνια: ----

Τζούντα Γκαρσία: ----

Ματίας Αλμέιδα: 9/10

Διαιτησία: 4/10

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο