ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΜΕΙΔΑ ΟΙ ΜΟΧΑΜΑΝΤΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΕΝ


Γράφει ο Μίγας Χρήστος,

Η ΑΕΚ πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τους συνεργάτες του, βρίσκονται ''επί ποδός'', εξετάζοντας τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Τις τελευταίες ημέρες, διαρρέουν πληροφορίες, για το ποιοι μπορούν να ακολουθήσουν πιστά το δύσκολο πρόγραμμα του Αργεντίνου προπονητή και ποιοι έχουν μείνει πίσω. Εξάλλου, αν κοιτάξει κανείς το υλικό που δημοσιεύει η ΠΑΕ, μπορούμε να διακρίνουμε την κόπωση που έχει κυριεύσει όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η Ενωση, καλώς ή κακώς, έχει κολλήσει στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. Όσο περνούν οι μέρες στην προετοιμασία, ο Ματίας Αλμέιδα εντοπίζει όλο και περισσότερες θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, γιατί αργότερα θα υπάρξει σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα μετόπισθεν της ομάδας. Σχεδόν ολόκληρη η άμυνα θα πρέπει να...''ξηλωθεί''.

Τα περσινά μπάκ, μοιράζονταν τα παιχνίδια, καθώς, όποιος και αν ξεκινούσε βασικός, ήταν ισάξιος με αυτόν που έπαιζαν στην ίδια θέση. Δηλαδή, Μοχαμάντι με Χατζισαφί και Ρότα με Μισελέν, μοιράστηκαν την θέση άπειρες φορές. Αυτή την στιγμή, προκύπτει πρόβλημα και σε αυτές τις θέσεις. Ο Μοχαμάντι και ο Μισελέν, σύμφωνα με όσα λέγονται, δεν ικανοποιούν τα θέλω του Ματίας Αλμέιδα, με τον Αργεντίνο να μπαίνει σε πολλές σκέψεις, όσο αφορά το αγωνιστικό πλάνο και τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν.

Είναι πολύ πιθανό, ο Χατζισαφί να κρατήσει την θέση του, όπως κα ο Ρότα, καθώς η απόδοσή τους είναι ανοδική, κυρίως του Έλληνα δεξιού μπάκ. Με τα προβλήματα που προέκυψαν στα μπάκ, αναγκάζει την ΑΕΚ να κινηθεί ταχύτατα, ώστε να καλύψει άμεσα τα κενά της. Με την προσθήκη ενός δεξιού και αριστερού μπάκ, σημαίνει πως οι Μοχαμάντι και Μισελέν, θα ακολουθήσουν την πόρτα εξόδου. Προβάδισμα όμως στην βασική 11άδα, έχουν οι Χατζισαφί και Ρότα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις σκέψεις που κάνει ο Ματίας Αλμέιδα όσο αφορά τα μετόπισθεν και ποιους εν τέλει θα ''κόψει''. Ο Αργεντίνος, ξεκίνησε την προετοιμασία με παίκτες, τους οποίους δεν επέλεξε ο ίδιος, αλλά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το περασμένο καλοκαίρι. Οπότε είναι πολύ λογικό να μην ταιριάζουν κάποιοι παίκτες στο πλάνο του, ανεξαρτήτως αν την περασμένη σεζόν αποτελούσαν προτεραιότητα στην 11άδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο