ΕΠΙΣΗΜΟ: ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΜΑΝΤΣΕΝ


Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,
Η μεταγραφική ενίσχυση στο ροστερ της "Βασίλισσας" συνεχίζεται, μετά την επίσημη ανακοίωση της ΚΑΕ για την απόκτηση του διεθνή Φινλανδού εώς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. 

Λίγα λόγια για τον Μάντσεν
Ο 27χρονος διεθνής (26 Ιανουαρίου, 1995) γεννήθηκε στην Valkeala της Νότιας Φινλανδίας. Έχει ύψος 2.08μ και αγωνίζεται ως φοργουορντ και σεντερ. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπασκετ όταν έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση με την φανέλα της Kouvot σε ηλικία 16 ετών. Εκεί αγωνίστηκε για 5 χρόνια και κατέγραψε κατά μέσο όρο 7.3 πόντους, 3.45 ριμπάουντ, 1.1 ασιστ και 1 μπλοκ. Έπειτα, πήρε μεταγραφή στην USK Πράγας, όπου και σημείωσε 9.5 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 1.5 μπλοκ για την επόμενη διετία.

Το 2019, υπέγραψε με την Λετονική VEF Riga. Εκεί, ο Μάντσεν κατέγραψε και τις καλύτερες αποδόσεις στην καριέρα του, σημειώνοντας 13 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, ενώ είχε ποσοστό 44,3% από τα 6,75μ στο πρωτάθλημα Λετονίας και στο BCL. Πέρσι, ο Φινλανδός αντιμετώπισε την "Ένωση" στα προκριματικά της διοργάνωσης, ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του κυπέλλου Λετονίας, της Latvian-Estonian Basketball League, και παίκτης της χρονίας στη Βόρεια Ευρώπη.

Η δήλωσή του στο aekbc.gr

 «Δεν χωρά αμφιβολία, ότι έρχομαι σε μία θρυλική ομάδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μία ομάδα με βαριά Ιστορία. Ανυπομονώ να παίξω για την ΑΕΚ.

Η ερχόμενη περίοδος αποτελεί για μένα μία προσωπική πρόκληση, καθώς θέλω να βελτιωθώ πολύ στο παιχνίδι μου και η καριέρα μου να ανέβει επίπεδο.

Αν μη τι άλλο, είναι σημαντικό για μένα, το γεγονός ότι έρχομαι σε μια ομάδα, η οποία με πιστεύει και μου δίνει τη δυνατότητα να τη βοηθήσω να
επιστρέψει στην κορυφή.

Την περασμένη περίοδο, όταν παίξαμε στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ (με την VEF Riga), το γήπεδο (στα Άνω Λιόσια) μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καυτή και πραγματικά μ’ εντυπωσίασε. Οπότε, ένας ακόμη στόχος, που θέτω, είναι να είμαι αρκετά αποτελεσματικός εντός παρκέ, έτσι ώστε - μαζί με τους συμπαίκτες μου - να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους οπαδούς μας στο γήπεδο.
Σας περιμένω εκεί...»

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο