ΑΕΚ BC: CAMERON McGRIFF

ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο CAMERON McGRIFF ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Cameron McGriff για ένα χρόνο, συνεχίζοντας την ενίσχυση του ροστερ της, μετά την απόκτηση του Kenny Williams και του Νίκου Περσίδη. Ακόμα μία μεταγραφική υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα και την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η Βασίλισσα!

Ποιος είναι όμως ο Cameron McGriff;

Γεννημένος στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 στο Grand Prairie (Γραντ Πρέρι) του Τέξας και με ύψος 2,01μ, ο 24χρονος φόργουορντ έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μπασεκτ εκπροσωπώντας το Λύκειο της περιοχής του, ενώ ύστερα για 4 χρόνια στο κολέγιο του Oklahoma State, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 9.2 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανα παιχνίδι.

Η πρώτη του "θητεία" στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Okapi Aalstar του Βελγίου, ήταν άκρως επιτυχημένη, σημειώνοντας 13.6 πόντους, 4.9 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ σε 27 εμφανίσεις. Έπειτα, υπέγραψε συμβόλαιο για το summer camp με τους Charlotte Hornets, έχοντας 10.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.4 ασιστ σε 14 ματς. Ενώ στις 25 Δεκεμβρίου του 2021, ο ΜακΓκρίφ υπέγραψε ένα δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Portland Trail Blazers, όπου και αγωνίστηκε 3 φορές, σημειώνοντας 4.7 πόντους και 5.0 ριμπάουντ ανα παιχνίδι.

Ο ίδιος δήλωσε στο aekbc.gr : 

«Για μένα το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ιδανικό για αθλητές, που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Είναι μία διαφήμιση για το άθλημα η Ευρώπη, και δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες με δυνατότητες, να αναδειχθούν.  Όταν η ΑΕΚ μού έκανε την πρόταση, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Άλλωστε γνώριζα την ΑΕΚ ως όνομα από την περίοδο, που αγωνιζόμουν στο Βέλγιο. Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα, καθώς έχω πάντα υψηλούς στόχους και θέλω να τους πετύχω».

Καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ, Κάμερον!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο