AEK BC: ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, ΟΚΕΚΟΥΟΓΕΝ ΚΑΙ ΟΥΑΜΠΑ


Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ (23/8) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, βγήκαν πληροφορίες πως θα συμμετάσχουν μαζί με την ομάδα και οι Κώστας Παπαδάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Οκεκουόγεν και ο Κριστ Ουάμπα.

Οι πρώην παίκτες της (κατά σειρά) Λάρισας, ΠΑΟΚ, ΑΟ Καβάλας και Άρη, θα συμμετάσχουν και αυτοί στην προετοιμασία της «Βασίλισσας» κυρίως για να βοηθήσουν την ομάδα αριθμητικά, ενώ όποιοι από αυτούς "αρέσουν" στο προπονητικό τιμ της ΑΕΚ, ενδεχομένως η ομάδα να προχωρήσει στην ενσωμάτωσή τους στο κιτρινόμαυρο ρόστερ μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

(Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ αναζητά την απόκτηση γκαρντ όχι μόνο για την αριθμητική «ανισορροπία» στο ροστερ,, αλλά και για να αντικατασταθεί προσωρινά ο Δημήτρης Φλιώνης, όσο καιρό είναι τραυματίας. Ενώ παράλληλα, μένει να αποκτηθεί και ο τελευταίος ξένος παίκτης για να ολοκληρωθεί η εξάδα. Αν και εφόσον κάποιοι από τους προαναφερόμενους αρέσουν στον Ηλία Καντζούρη τότε η ομάδα θα προχωρήσει στην απόκτησή τους.)

Τι γνωρίζουμε για Παπαδάκη και Μάντζαρη

Το όνομα του Κώστα Παπαδάκη ήταν το πρώτο από τα τέσσερα που διέρευσε για την παρουσία του στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Ο 23χρονος θα προπονηθεί μαζί με την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, και αν οι αγωνιστικές του ικανότητες αρέσουν στα γούστα του Έλληνα τεχνικού η ΑΕΚ μπορεί προχωρήσει στην απόκτηση του γκαρντ. 

Όσον αφορα την περίπτωση του Βαγγέλη Μάντζαρη, μετά τις πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΚΑΕ ΑΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, με τον Έλληνα πόιντ γκαρντ να κάνει εργομετρικές εξετάσεις φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα, η παρουσία του στην προπόνηση της ΑΕΚ είναι δεδομένη.

Νίκος Οκεκουόγεν

Ο 25χρονος Ελληνονιγηριανός που πρόκειται να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα έχει ύψος 2,12μ, ζυγίζει 136 κιλά και αγωνίζεται ως σεντερ. Το 2020 ήταν υποψήφιος για το Draft του ΝΒΑ αλλά δεν επιλέχτηκε από καμία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Α2 με την φανέλα του ΑΟ Καβάλας, όπου έκανε μια πολύ καλή σεζόν.

Ο 25χρονος σέντερ έχει επίσης πολύ καλές σχέσεις με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, καθώς ήταν συμπαίκτες με τον Γιάννη στον Φιλαθλητικό.

Κριστ Ουάμπα

Ο 22χρονος Κονγκολέζος είναι ο δεύτερος ξένος παίκτης που θα παραβρεθεί στην προπόνηση της Ένωσης, αφού αναζητά τον δεύτερο μεγάλο σταθμό της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Άρη.

Έχει ύψος 2,01μ και αγωνίζεται ως σουτινγκ γκαρντ και σμολ φοργουορντ, τις θέσεις δηλαδή που αναζητά και η ΑΕΚ για την ολοκλήρωση του ρόστερ της. 

Αυτό που χαρακτηρίζει τον 22χρονο ως παίκτη παραδόξως δεν είναι κάποια ιδιαίτερη ικανότητα του στο παρκέ, αλλά το γεγονός ότι ήρθε στην χώρα μας ως μετανάστης στη Λέσβο, και κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου αγωνίστηκε από το 2018 μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στα «τοπικά» πρωταθλήματα της Λέσβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο