Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ"


Γράφει ο Μίγας Χρήστος,
Η ΑΕΚ σαφώς και εχει καθυστερήσει πάρα πολύ στην ενίσχυση των θέσεων που υστερούσε την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Βρισκόμαστε είδη έξι ημέρες πριν την έναρξη της 1ης αγωνιστικής, με την διοίκηση να εχει καταφέρει να ενσωματώσει στο δυναμικό της ομάδας, μόλις τέσσερις παίκτες. Για το αν τελικά ο αριθμός των παικτών που ήρθαν ειναι ελάχιστος ή ικανοποιητικός ώστε να ξεκινήσει η "ένωση" δυνατά τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι.

Ας ανατρέξουμε όμως στο κοντινό και "μαύρο" παρελθόν, αυτο της σεζόν 2021-22. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της ΑΕΚ, έδωσε τον χρόνο και την άνεση στους αρμόδιους που "τρέχουν" τις μεταγραφές της ομάδας, να μπορέσουν χωρίς πίεση, να διαμορφώσουν καλύτερα το φετινό ρόστερ. Μέχρι στιγμής, η διοίκηση δεν εχει εκμεταλλευτεί γρήγορα αυτο το πλεονέκτημα. Ηταν γνωστό σε όλους, πως η ομάδα χρειαζόταν προσθήκες στα κέντρο αλλα και στην άμυνα. Με τις προσθήκες των Πινέδα, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς, η θέσεις των χαφ, μπορούμε να πούμε πως καλύφθηκαν πλήρως. Η μοναδική μεταγραφή στα μετόπισθεν, ηταν αυτή του Κροάτη, Βίντα, ο οποίος στο 3-5-2 του Αλμέιδα, θα αγωνίζεται ως δεξί στόπερ.

Παρά τις τέσσερις πολύ δυνατές προσθήκες, δεν έχουν κλείσει ακόμα οι "πληγές" στο ρόστερ της ΑΕΚ. Η απλή λογική λέει, πως η ομάδα χρειάζεται άμεσα ακόμα ενα στόπερ - παρτενέρ του Βίντα, ένα δεξί μπακ και ενα σέντερ φορ. Στην πορεία, εφόσον γίνουν αυτές οι μεταγραφές, ίσως προκύψουν προσθήκες και σε άλλες θέσεις. Η ΑΕΚ όμως, καθυστερεί αρκετά τις μεταγραφές της, για ένα συγκεκριμένο λόγο. Εστιάζει σε καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ο οποίοι θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Από την μια, έχουμε ακόμη "ανοιχτό" το θέμα του Πλάνιτς και από την άλλη εξετάζονται ταυτόχρονα κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ πιθανό, ο κεντρικός αμυντικός της Μακάμπι Χάιφα, να έρθει στην ΑΕΚ το Σεπτέμβρη, διαφορετικά τον Γενάρη.

Το Λαμία - ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το Σάββατο 20/08/2022, κόντρα στην Λαμία και ωρα 9:30 μ.μ. Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, θα παραμείνει το ίδιο όπως και στα προηγούμενα 5 φιλικά που έδωσε η "ένωση". Η μόνη αλλαγή θα ειναι στα δεξιά της άμυνας, καθώς, είναι πολύ πιθανό ο Ντομαγκόι Βίντα να αντικαταστήσει τον Σίμο Μήτογλου. Τα σημάδια βελτίωσης της φετινής ΑΕΚ είναι φανερά, τοσο στην αμυντική γραμμή, οσο και μεσοεπιθετικά.

Πότε θα μπει η ΑΕΚ στην "Αγία Σοφία"
Κόσμος και διοίκηση περιμένουν ανυπόμονα την επιστροφή της ομάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα απο 19 ολόκληρα χρόνια. Η απουσία της έδρας, εχει κοστίσει πολύ στην "ένωση", στερώντας της τεράστιες επιτυχίες που στο παρελθόν φάνταζαν εύκολες και αναμενόμενες. 

Τα έργα στην Νέα Φιλαδέλφεια τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς εργασίες εκτελούνται για πρώτη φορά και το βράδυ, με απώτερο σκοπό, η ομάδα να δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην "Αγία Σοφία", την δεύτερη αγωνιστική, στο ματς κόντρα στον Βόλο, στις 28 Αυγούστου.

Γιατί μπορεί να καθυστερήσει η είσοδο της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο 
Ο μοναδικός λόγος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να καθυστερήσει η είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο, ειναι οι απαραίτητες άδειες που χρειάζεται να βγούνε, ώστε η ΑΕΚ να καταφέρει εν τέλει να αγωνιστεί στην Νέα Φιλαδέλφεια στις 28 Αυγούστου. Απο τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι άδειες που θα πρέπει να δοθούν στην ΑΕΚ ειναι απο την πυροσβεστική, την αστυνομία αλλα και απο άλλες υπηρεσίες/φορείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο