ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ...



Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,
Οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι μόνο απογοητευτικές δεν είναι, καθώς ο Μάκης Αγγελόπουλος και η διοίκηση έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ πέντε υπερταλαντούχους παίκτες με προσωπικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τεράστιες εμπειρίες από πολλά πρωταθλήματα του κόσμου, κάτι που ξεπερνάει τις προσδοκίες του μέσου φιλάθλου, σε μια περίοδο όπου η "Βασίλισσα" ταλαιπωρείται ασταμάτητα από τα πολλά οικονομικά της προβλήματα.

Το θέμα των ban

Τα οικονομικά προβλήματα χτυπάνε την πόρτα της ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό, όμως τα τελευταία 2 χρόνια έχουν ξεφύγει, με πολλούς από τους παίκτες να αποχωρούν και να μην ανανεώνουν την συνεργασία τους με την ομάδα, αφού η "Βασίλισσα" αδυνατεί να τους πληρώσει στην ώρα τους. Από τότε, η FIBA έχει "φορτώσει" την ΑΕΚ με 22 μπαν, τα οποία είναι υποχρεωμένη να διευθετήσει αν θέλει να κάνει μεταγραφές ξένων παικτών εκτός Ελλάδας!

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε πως το χρόνιο θέμα των μπαν θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Και αυτό φαίνεται να έκανε, καθώς οι 4 από τις 5 μέχρι στιγμής μεταγραφές ξένων παικτών της Ένωσης (Μίτσελ, Μάντσεν, ΜακΓκριφ, Στρέλνιεκς) είναι όλες από το εξωτερικό! Βλέπουμε λοιπόν, πως αρχίζει να μπαίνει μια τάξη στην ομάδα, και να διαχειρίζεται τα προβλήματά της πιο οργανωμένα και όχι με προχειρότητες. Πράγμα πολύ σημαντικό, για να μην υπάρξουν κι άλλα προβλήματα στην ομάδα, οικονομικά και μη, που μπορούν να την εμποδίσουν από το να λειτουργεί αρμονικά ως σωματείο αλλά και μέσα στο παρκέ. Το πρώτο βήμα, πάντως, φαίνεται να έγινε ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε!

Από την στιγμή που δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ πως έχει διευθετηθεί το θέμα των ban, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, όμως, έρχονται σε "σύγκρουση" με τους όρους των ban. Οπότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να υποθέτουμε το πώς διαχειρίζεται η ΚΑΕ την υπόθεση με ό,τι στοιχείο έχουμε στην διάθεσή μας, εώς ότου να βγει μια επίσημη ανακοίνωση και να μάθουμε τι πραγματικά έχει συμβεί!

Ποια είναι τα πιο πιθανά σενάρια;

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Όπως είπαμε και πιο πριν, από την στιγμή που η ΑΕΚ παίρνει παίκτες από το εξωτερικό, τότε το θέμα των ban έχει τακτοποιηθεί για τα καλά. Η άλλη περίπτωση είναι να έχουν "σβηστεί" μόνο μερικά απ' αυτά, έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να κάνει τις απαραίτητες προσθήκες!

Η ενίσχυση του ρόστερ, ωστόσο, με τις νέες "ιδιαίτερες" προσθήκες, μπορούν να επιβαρύνουν κι άλλο οικονομικά την "Βασίλισσα" με τα «βαριά» συμβόλαια των νέων παικτών. Μπορούν, όμως , να βοηθήσουν την ομάδα να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί, δεδομένου την ποιότητα των νέων παικτών, και να αποφέρει έσοδα, αρκετά για να «ανασάνει» η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα των ban είναι "ανοιχτό" ακόμα και θα παραμέινει μέχρι να βγει μια επίσημη ανακοίνωση. Παρόλα αυτά, η ομάδα φαίνεται να έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, αγωνστικά και διοικητικά!

Αναμένουμε εξελίξεις και ελπίζουμε για το καλύτερο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο