ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ: Η ΑΝΟΔΟΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Η Τατιάνα Χατζημανώλη αναλύει την επιτυχία του Ερασιτέχνη, τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή και ο ρόλος που θα παίξει η Νέα Φιλαδέλφεια για τις μελλοντικές επιτυχίες της ΑΕΚ ως σωματείο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί σε πάρα πολλά αθλήματα, με φυσικά "νικητήριο" το χαντμπολ, αφού μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές, με αποκορύφωμα το θρυλικό τρεμπλ της σεζόν 2020-2021. Ψηλά επίσης, βρίσκεται το futsal, ενώ πρόσφατα στην λίστα των επιτυχημένων τμημάτων μπήκε το ανδρικό πόλο, το ανδρικό και γυναικείο βόλεϋ, το γυναικείο χαντμπολ και άλλα πολλά, χάρη στις ανόδους τους σε υψηλότερες κατηγορίες ή την εξασφάλιση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές διοργανώσεις.

Σε τι οφείλουμε την επιτυχία του Ερασιτέχνη όμως;

Για να είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν κανείς δεν ασχολούταν με τον Ερασιτέχνη, μέχρι που έγινε γνωστό ότι το ανδρικό τμήμα χαντμπολ όδευε προς την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού του τίτλου. Με ίσως την μοναδική εξαίρεση την μυθική χρονιά του 2018, όπου το ανδρικό τμήμα futsal κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας από την ίδρυσή του το 2008. Από τότε, η λέξη "Ερασιτέχνης" έχει "εισβάλλει" σε πάρα πολλά κιτρινόμαυρα σπίτια, με τα περισσότερα από τα δευτερεύοντα τμήματα του συλλόγου να σημειώνουν αξιοσημείωτη παρουσία φιλάθλων σε κάθε αγώνα, και όχι μόνο όταν κάποιο από αυτά είναι κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου ή κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (aek.gr), έχουν πωληθεί περίπου 22,4 χιλιάδες κάρτες φίλου, και αναμένονται πάρα πολλές ακόμα. Αυτό φυσικά ευθύνεται κυρίως στο γεγονός ότι η αγορά κάρτας φίλου είναι απαραίτητη για να αγοράσει κανείς εισιτήριο διαρκείας για την Αγιά Σοφιά, αλλά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου για τις υψηλές τιμές, κάποιοι αποφάσισαν να "αρκεστούν" μονάχα στην αγορά κάρτας φίλου, θέλοντας να βοηθήσουν τον σύλλογo με κάθε δυνατό τρόπο!

Αυτή η έξυπνη επιχειρηματική κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ερασιτέχνη έχει αποφέρει φοβερά αποτελέσματα, καθώς ενισχύεται οικονομικά κάθε χρόνο όλο και περισσότερο ο Ερασιτέχνης, ενώ όλο και περισσότεροι φίλοι της ΑΕΚ ανακαλύπτουν νέα και ενδιαφέροντα αθλήματα, τα οποία στηρίζουν με σκοπό να "γιγαντωθεί" το τμήμα, ο σύλλογος και οι αθλητές και οι αθλήτριές του.

Οι νέες εγκαταστάσεις στην Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρου, γίνονται προσπάθειες να χτιστούν σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή με σκοπό να στεγαστούν όσα περισσότερα από τα βασικά τμήματα του συλλόγου γίνεται.

Η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων όλου του σωματείου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια δίνει την δυνατότητα στα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα να "στεγάσουν" όχι μόνο τους επαγγελματίες αθλητές της, αλλά και τις ακαδημίες τους, με ίσως την πιο σημαντική αυτή την Μπασκετικής ΑΕΚ, καθώς η έδρα της στα Άνω Λιόσια δεν είναι αρκετά προσβάσιμη και θα ταλαιπωρούσε τους νεαρούς αθλητές της να παραβρίσκονται στις προπονήσεις. Η ύπαρξη ενός τέτοιου αθλητικού κέντρου θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ενώ παράλληλα θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον των μικρών φίλων της «Ένωσης» να ασχοληθούν και με άλλα αθλήματα, όπως το χαντμπολ, το βόλεϋ, το πόλο, το φούτσαλ και να αγωνιστούν στην ομάδα που αγαπούν (γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά αναγκάζονται να αγωνιστούν με τις «αντίπαλες» τους ομάδες).

Αυτό που είναι ολοφάνερο όμως, είναι ότι η ΑΕΚ αρχίζει να χτίζει μία αυτοκρατορία σε όλα τα αθλήματα. Κάτι που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την καταπληκτική στήριξη του κόσμου της, χωρίς την "δίψα" τους να μεγαλώσει το όνομα του συλλόγου και να γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Και ποιος ξέρει...ίσως κάποια μέρα και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο