ΑEK ΒC: ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ - ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΤΡΑΣ


Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,
Στην ΑΕΚ φαίνεται να είναι ο επόμενος «σταθμός» του πρώην παίκτη της Λάρισας, Ζώη Καράμπελα. Ο 21χρονος γκαρντ ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση για τα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο, δεν θα αγωνιστεί με την φανέλα της "Βασίλισσας" την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, καθώς θα δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στον Απόλλωνα Πάτρας. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να προσεγγίσει τον νεαρό διεθνή και την περσίνη σεζόν, όμως η ομάδα της Θεσσαλίας αρνήθηκε να παραχωρήσει τον ταλαντούχο και γεμάτο μέλλον παίκτη της έτσι εύκολα. Ωστόσο, το καλοκαίρι ο παίκτης έμεινε ελεύθερος, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, προσφέροντάς του ένα τριετές συμβόλαιο και την ευκαιρία να αναδειχθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. 

Η προσωρινή "απουσία" του, όμως, από τον κιτρινόμαυρο πάγκο δεν ήταν τυχαία. Μετά από προσωπική επιθυμία του πρώην τεχνικού του Περιστερίου, και πρώην ομάδα του 21χρονου γκαρντ, και νυν προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας, οι δύο ομάδες ήρθαν σε συμφωνία σε μονοετή δανεισμό του παίκτη, και ύστερα θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. 

Το 2019 κέρδισε το βραβείο καλύτερου παίκτη κάτω των 22 ετών της ελληνικής Basket League, ενώ έχει επίσης αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Κ18 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της FIBA, και το 2019 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κ19. Πέρσι με την ομάδα της Λάρισας κατέγραψε κατά μέσο όρο 5.3 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.9 ασιστ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Πολύ έξυπνη κίνηση από πλευράς ΑΕΚ, αφού οι άνθρωποι της ομάδας φαίνεται να δείχνουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον παίκτη και στο "προτζεκτ" του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο