ΑΕΚ BC: "BOMBA" ME ΑΚΙΛ ΜΙΤΣΕΛ


Γράφει η Τατιάνα Χατζημανώλη,

Για άλλη μια φορά, η ΚΑΕ ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος έκαναν την υπέρβαση και "έντυσαν" στα κιτρινόμαυρα τον Ακίλ Άντονι Μίτσελ, μετά την επίσημη ανακοίνωση της. Η "Βασίλισσα" έκανε δικό της τον 30χρονο Αμερικανοπαναμέζο διεθνή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο εως το τέλος της ερχόμενης σεζόν 2022-2023. Μερικά από τα δυνατά χαρακτηριστικά του είναι τα καλά του τελειώματα κάτω από το καλάθι, ενώ είναι πολύ καλός ριμπάουντερ και μπλόκερ.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1992 στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα. Έχει ύψος 2,06μ και αγωνίζεται ως σεντερ. Έκανε ντεμπούτο με την φανέλα των Virginia Cavaliers στο NCAA, με την οποία συνέχισε να αγωνίζεται για τα επόμενα 4 χρόνια. Ύστερα, την σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην G League με την ομάδα των Rio Grande Valley Vipers, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 9.8 πόντους και 9 ριμπάουντ ανα αγώνα.

Έπειτα, την σεζόν 2015-2016 "πάτησε" για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την καριέρα του στην γαλλική Ολυμπίκ Αντίμπ, όντας αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας, καταγράφοντας 9.2 πόντους και 7.2 ριμπάουντ ανα ματς. Αγωνίστηκε ύστερα σε Αυστραλία και αργότερα στην Νέα Ζηλανδία με την φανέλα των New Zealand Breakers. Η επιστροφή του στην αμερικανική G League έγινε για λογαριασμό των Long Island Nets. 

Από το 2018 εώς το 2020, αγωνίστηκε κατά σειρά στην Μπουλαζάκ της Γαλλίας, την Τριέστε της Ιταλίας και την Χαποέλ Γκιλμπόα Γκαλίλ του Ισραήλ, με 9.6 πόντους και 7 ριμπάουντ. Την σεζόν 2020-2021 αγωνίστηκε με την Μακάμπι Ρισόν, σημειώνοντας 15.6 πόντους και 8.8 ριμπάουν.

Τον Ιούλιο του 2021, υπέγραψε με την τουρική Καρσίγιακα, ενώ λίγους μήνες αργότερα αποκτήθηκε από την γερμανική Μπάμπεργκ. Εκεί, κατέγραψε 12.7 πόντους (35,9% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 0.5 τάπες σε 26,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στο BCL. 

Ο ίδιος δήλωσε στο aekbc.gr :

«Είμαι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή. Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία που είναι γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλω να κερδίσω πολλά παιχνίδια μαζί της. Αυτή είναι η βασικότερη φιλοδοξία μου. Από κει και πέρα, με βάση τις μεταγραφές που βλέπω να γίνονται, θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, και να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περίοδο, που έφυγε».

Να σημειωθεί ότι μια τέτοια μεταγραφική κίνηση είναι ένα τεράστιο άλμα ποιότητας όχι μόνο για την ΑΕΚ, η οποία έχει κάνει ήδη 3 μεταγραφές πέρα των οικονομικών της δυνατοτήτων, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς λίγες ομάδες κάνουν την υπέρβαση να φέρουν παίκτες με πλούσιο βιογραφικό από πολλά πρωταθλήματα και πολλές συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες!

Η "κιτρινόμαυρη" οικογένεια τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα της "Βασίλισσας"!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο